
T.C.
SARAYÖNÜ KAYMAKAMLIĞI
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
"EĞİTİM KOÇLUĞU PROJESİ"
2023 EKİM
2024 HAZİRAN
PROJENİN ÖZETİ
Eğitim koçluğu, öğrencilerin kendilerini tanımaları, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerini, hedef koymalarını sağlamaya ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmelerine yönelik yol haritası ve eylem planı yapmalarına destek sağlayan hizmettir. Eğitim Koçluğu, sadece kendi ve öğrenme yeteneğine güvenmeyen öğrenciyi değil, her öğrencinin kendine özgü çalışma potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik çalışmaları içerir. Proje kapsamında öğrenci koçu öğretmenler belirlenerek uygun sayıda öğrenciye bir eğitim koçu olacak şekilde düzenleme yapılacaktır. Öğrencilerin ders aktiviteleri, ödevleri, sorumlulukları ve ahlaki gelişimlerinin takibi koç öğretmen tarafından gerçekleştirilecektir. Koç öğretmenler ayda bir olmak üzere idare tarafından düzenlenecek toplantıda aylık faaliyet raporlarını teslim edecekler, koçluk sistemi genel değerlendirmesi yapılacaktır.
PROJENİN AMACI
Öğrencinin okul başarısını artırmayı, kendine uygun hedefler seçmesi, etkin çalışmayı öğrenmesi, zamanı önceliklerini planlayarak kullanması, güçlü yönlerini açığa çıkarması ve kullanması, doğru iletişim kurması, kendine güveni geliştirmesi ve sağlıklı yaşam becerilerini kazanması hedeflenmektedir. Özellikle pandemi sürecinde öğrencinin online eğitim takibi ve katılamayan öğrencilerin araştırılması(katılmama nedenleri), uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerin hijyen ve sosyal mesafe konularında bilgilendirilmesi temel hedefler arasında yer alır.
PROJENİN UYGULAMA ALANLARI
Okullarda bulunan 5,8, 9, 12. Sınıflar, öğretmenler, veliler
PROJE PROGRAMI: 16 Ekim 2023'de başlar.
PROJE MALİYETİ: 0 TL
PROJE İŞLEYİŞİ
1-) Proje süresince, her öğrencinin bir koçu olur ve bir öğretmene birden fazla öğrenci verilebilir. Öğrenci koçu, okul idarecileri tarafından belirlenir.
2-) Öğretmenlere öğrenci dağılımları eşit ve adil yapılır.
3-) Denetim yetkisi okul müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde olur. Gerekli görülen durumlarda değerlendirme toplantıları yapılır.
4-) Öğrenci koçları öğrencilerin gelişimlerini izlemek amacıyla ekte yer alan formlar ile her öğrenci için ayrı ayrı öğrenci gelişim dosyası oluşturur.
5-) Öğrenci koçları ilk dönem hijyen ve sağlık alanında rehberlik etkinliklerine, uzaktan eğitim süreci ve bu sürece öğrencilerin dahil olmasıyla ilgili çalışmalara ağırlık verir ve bunları raporlar.
6-) Öğretmenlerin öğrencilerle yaptığı faaliyetler; görseller ve bilgi notu ile birlikte, idarenin istediği zamanlarda, yapılan etkinliklerin raporunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilir.
7-) Okul psikolojik danışmanları gerektiğinde öğretmenlere ve idareye rehberlik ederler.
8-) Uzmanlık gerektiren konularda(sınav kaygısı, zaman yönetimi, verimli ders çalışma teknikleri vs.) okul psikolojik danışmanları rehberlik ederler.
9-)Öğrenci koçları oluşturdukları gelişim dosyasını sene sonunda idareye teslim eder.
PROJE İRTİBAT KİŞİLERİ:
İBRAHİM ŞİŞMAN(İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
SARAYÖNÜ OKUL MÜDÜRLÜKLERİ
OKUL PSİKOLOJİK DANIŞMANLARI